HomeRideskolen

Rideskolen

Samspillet mellem hest og rytter gør ridning til en unik sport

De fleste forældre (i hvert fald til piger) står på et eller andet tidspunkt overfor et barn, der brændende ønsker sig at ride. Her kan du vælge at sige nej. Du kan købe en hest. Eller du kan melde barnet ind i en rideklub.

Dit barn kan starte til ridning, når det er stand til modtage instrukser og kollektive beskeder samt til at udforske sig selv sammen med hesten. Det betyder typisk minimum 7 år. Nogle klubber har dog hold til mindre børn, hvor undervisningen og antallet på holdet så tilpasses.

Barnet starter med at lære de grundlæggende ridefærdigheder. Det er samspillet mellem hest og rytter, der gør ridning til en unik sport. Ridning handler i høj grad om respekt og forståelse for et andet levende væsen, nemlig hesten.

Hvorfor skal mit barn gå til ridning?

 

Hovedparten af fritiden bruges på rideskolen

Beslutter du dig for, at dit barn må gå til ridning, og bliver de bidt af det, så kan du godt allerede nu forberede dig på, at det hurtigt bliver en tidskrævende livsstil. De fleste ridepiger bruger nemlig hovedparten af deres fritid på rideskolen, hvor der strigles, fodres, nusses og rides.

MilleNicki

Der er masser af værdier for børn at hente i ridesporten

Men er du indstillet på det, så er der masser af værdier at hente for barnet i denne sport - herunder venskaber og oplevelser for livet samt respekt, indsigt og forståelse for hesten. Samtidig giver sporten god motion, ligesom barnets koordination samt balance trænes. På et tidspunkt går dit barn måske videre i en af de særlige discipliner indenfor ridesporten, der f.eks. tæller: Ridebanespring, Dressur, Military, Pony, Voltigering og Islændere


 

 

Gå til toppen