HomeRideskolenRyttermærker

Ryttermærker

Ryttermærke 1 +2 (basismærke) og Ryttermærke 3 (basismærke)

Der har vist sig at være en stor interesse i undervisning i Ryttermærke 3 og Ryttermærke 4 (konkurrencemærket). Derfor vil vi gerne gøre opmærksom på, at der skal være aflagt prøve i Ryttermærke 3 før du kan modtage undervisning og aflægge prøve i Ryttermærke 4. Prøveafholdelse i Ryttermærke 4 består af en teoretisk del, en praktisk del og en rideprøve. Rideprøven skal være bestået inden du kan gå til prøve i den teoretiske og prakiske del.

Rosenholm Rideklub tilbyder undervisning i Ryttermærke 3 i uge 30 fra mandag 24. juli til fredag 28. juli alle dage mellem kl. 18:00 - 21.00 
Underviser Tine Bech Futtrup
Ryttermærkedommer: Mette Wolff Levinsen

Se priserne her

Bemærk: Tilmelding efter først til mølle princippet kan kun ske på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og tilmelding er først gældende når betaling er modtaget på klubbens konto 7320 0001136337 eller MobilePay 61303822 senest mandag 3. juli

Prøvedato: Tirsdag 1. august kl.19.00

 

Ryttermærke 1:
Alle som selvstændigt kan ride rundt i alle gangarter og har prøvet at sadle op. DRF anbefaler, at man er fyldt 7 år. Er du yngre aftaler du det med mig inden tilmeldingen.

Ryttermærke 2:
Alle som kan ride selvstændigt rundt i alle gangarter og har prøvet at sadle op. DRF anbefaler, at man  er fyldt 7 år. Du ska have bestået Ryttermærke 1 for at kunne gå op til ryttermærke 2 prøven. Du kan dog tilmelde dig begge ryttermærker, men du skal tale med mig inden tilmelding, om du kan dette.

 Rytterm high 3.ashx

Det tredje og sidste af de tre basismærker er Ryttermærke 3Du kan godt tage Ryttermærke 3 uden at have de to første ryttermærker. Dog kun efter aftale med din underviser.

Her begynder vi igen med rideudstyr, hvor der vil blive gået i dybden med de forskellige dækkener.

 

Også hestens behov og adfærd vil blive gennemgået. Spørgsmål som, hvordan opfører hestene sig sammen med hinanden og hvilke typer foder kan hesten få, vil man få svar på. Samtidig vil du lære at kunne vurdere hestens foderstand, hvilket er vigtigt for at kunne sørge for hestens velfærd.

Et andet vigtigt punkt er de forskellige sygdomme som kan ramme hesten. Du vil lære at genkende symptomerne på de mest normale hestesygdomme, og hvad du skal gøre, hvis du ser, at hesten viser symptomer på f.eks. forkølelse og kolik. Derfor omhandler det næste emne også pasningen af hesten, og hvordan du f.eks. klipper man og hovskæg og vasker hesten efter træning.

Ryttermærkerne går især ud på at lære dig om sikkerhed, så derfor vil du også lære om, hvordan hesten lærer, og hvilke etiske regler du skal handle efter.

 Som i de foregående ryttermærker vil det sidste emne omhandle ridning. Her vil du skulle lære at sidde ned i trav og galoppere, mens du sidder korrekt på hesten med din vægt og hjælpere. Du vil både lære at ride på dressurbanen og i skov og trafik. Her er det især vigtigt at kende reglerne for ridning i trafikken, så man kommer sikkert ud og hjem igen.

 Ryttermærke 4 (Konkurrence):

Ryttermærke 4 også kaldet Konkurrencemærket er en del af kravet til erhvervelse af rytterlicens.

Prøven til konkurrencemærket består af 3 prøver en teoretisk, en praktisk og en rideprøve. Den teoretiske og den praktiske aflægges hos ryttermærkedommeren. Rideprøven kan aflægges i enten dressur eller spring hos ryttermærkedommeren eller ved et stævne hos en autoriseret dommer i dressur, spring, military, distance eller voltigering.  Aflægges rideprøven ved et stævne skal dette ske inden de to resterende prøver aflægges hos Ryttermærkedommeren. Til stævnet skal i medbringe en ryttermærke 4 disciplin blanket, som I beder den autoriserede dommer om at udfylde.  Kravene til rideprøven står beskrevet på disciplin blanketterne.
 
Mærket er ligeledes et krav for at kunne indløse en rytterlicens fra det kalenderår rytteren fylder 13 år.  

 

Ryttermærkeuddannelsen er et kronologisk forløb, hvor der kan startes på 3 forskellige niveauer. Der kan startes med Intromærkerne, Ryttermærke 1 eller Ryttermærke 3. Det er underviserens vurdering af elevens alder og forudsætning, der er bestemmende for startniveauet.

 

 

Intromærkerne er et introforløb til ryttermærkerne til brug i den daglige rideskoleundervisning. Intromærkerne består indholdsmæssigt af elementer fra ryttermærke 1, således at det første ryttermærker ikke bliver så stor en mundfuld for de yngre ryttere. Det er den daglige underviser, der underviser og bedømmer. Til intromærkerne hører et intropas, hvor underviseren kvitterer efterhånden som eleven magter de forskellige opgaver og øvelser. 

Basismærkerne er rygraden i ryttermærkerne, idet de udgør den fundamentale sikkerhedsmæssige uddannelse. Mærkerne skal tages fortløbende, alle prøver indeholder også stof fra de foregående mærker. De bedømmes af en ryttermærkedommerne. Beståelse af Ryttermærke 3 betragtes som gennemført basisuddannelsen i ryttermærkerne. 

Specialmærkerne er ligestillede mærker, der retter sig henholdsvis til stævnerytteren og hesteejeren. Specialmærkerne kan kun erhverves hvis basismærkerne er bestået. I konkurrencemærket kan rideprøven aflægges hos en autoriseret disciplindommer til et klubstævne. Den teoretiske og praktiske prøve aflægges dernæst på normalvis hos ryttermærkedommerne. 

Der kan påbegyndes ryttermærkeuddannelse på 3 niveauer Intromærke 1, Ryttermærke 1 eller Ryttermærke 3.

Efter at have taget alle mærkerne er rytteren på et niveau, hvor der kan fortsættes med at tage de nuværende ”metal”-mærker.

 

Læs alt om ryttermærker på Dansk Ride Forbunds hjemmeside

 

 


Følgende ryttere bestod den 3. oktober Klar Parat Start og har nu erhvervet deres rytterlicens.

Mai Eriksson
Sandra Gottlieb Lyngø
Natacha Iversen
Amalie Reinholt Petersen
Rikke Knudsen
Iza Krohn
Sophie Andersen

Galleri fra Ryttermærker 2011

 

 


Ryttermærke 3 - Årgang 2012

Disse piger bestod ryttermærkeprøven:

Karen Kristensen
Thea Rasmussen (desværre er Thea ikke til stede ved fotograferingen)
Rikke Vestergård
Emma Damgård
Emilie Lykkeskov
Johanne Lykkeskov
Cecilie Hansen 
Sofie Amalie Borup

De var 8, der gik op til prøven, og de bestod alle
Tillykke til vore dygtige ryttere, hilsen Tine

Senest opdateret: Søndag, 25. juni 2017 15:17

Gå til toppen